Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Η Βουλγαρία ... δωρεάν στον South Stream - Η Ελλάδα πληρώνει τους Τουρκαλβανούς για ΤΑΡ!

"Ούτε ένα ευρώ" δεν θα πληρώσει η Βουλγαρία για την κατασκευή του South Stream τα επόμενα 15 χρόνια, αλλά επίσης δεν θα εισπράξει ούτε ένα ευρώ  από τα τέλη διέλευσης του αγωγού που μεταμορφώνει την ενεργειακή εικόνα των Βαλκανίων και της κεντρο-νότιας Ευρώπης, πλην Ελλάδος φυσικά.
Η Σόφια συμφώνησε με την Μόσχα να πληρώνεται τα τέλη διελευσης του φυσικού αερίου επί μία 15ετία, μέχρις ότου εξοφληθεί το κόστος του αγωγού τον οποίο θα κατασκευάσουν ρωσικές εταιρείες: «Η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του αγωγού στη Βουλγαρία και θα αφαιρέσει το κόστος μέσω των τελών διέλευσης» ανακοινώθηκε στην Μόσχα.
Ακόμα και η Σόφια λοιπόν, που η κυβέρνησή της είναι πλήρως εξαρτημένη σε όλα τα επίπεδα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, "κοιτάζει μπροστά" και μπροστά στα τεράστια μκαροπρόθεσμα οφέλη που θα έχει από το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο που έχει γίνει και θα γίνει ποτέ στην Ευρώπη, μεγαλύτερο και από τον North Stream poy εφοδιάζει Γερμανία, Ολλανδία κλπ με ρωσικό φυσικό αέριο,συμφωνεί να μην εισπράττει επί 15 ολόκληρα χρόναι. Απλά θέλει "να είνα μέσα", στο project, θέλει να συμμετέχει και να λύσει δια παντός το ενεργειακό της πρόβλημα.
Αυτή είναι η τελική συμφωνία για την κατασκευή του  «South Stream», η οποία αναμένεται να υπογραφεί στα μέσα Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο να ξεκινήσει η κατασκευή του, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την Μόσχα.

Το Σάββατο, ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, Ντέλιαν Ντόμπρεφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή της χώρας είναι συμβολική στο έργο δηλώνοντας ότι μέχρι στιγμής τα κεφάλαια της Bulgarian Energy Holding είναι 6 εκατ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο των 12 εκατ. ευρώ που θα δημιουργηθεί μεταξύ της βουλγαρικής εταιρείας και της εταιρείας ‘Gazprom’ που θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τον αγωγό στο βουλγαρικό έδαφος.
Στην Ελλάδα η πολιτική ελίτ υπέκυιψε στις πιέσεις τις αμερικανικής διπλωματίας (άραγε γιατί στην Βουλγαρία δεν υπέκυψαν;) και έπεσε στις "αγκάλες" Άγκυρας και ... Τιράνων.
Ο TAP με τουρκοαλβανική σφραγίδα, φιλοδοξεί να βάλει την Ελλάδα (!) στον ενεργειακό χάρτη μεταφέροντας φυσικό αέριο των συμμάχων της Άγκυρας. Όταν ακόμα και η Τουρκία συμμετέχει στον South Stream δίνοντας άδεια διέλευσης στην τουρκική ΑΟΖ της Μαύρης Θάλασσας. Ακριβοπληρώνοντας την κατασκευή του με αμφίβολα αποτελέσματα ως προς τα φορτία που θα μεταφέρει.
Πότε θα μας εξηγήσει το υπουργείο Εξωτερικών ή το υπουργείο Ανάπτυξης, ποιος, πότε και γιατί αποφάσισαν να μείνει η Ελλάδα εκτός South Stream; Γιατί οι ευθυνες πρέπει να καταλογιστούν. Και θα καταλογιστούν. Πολύ γρήγορα...

Πηγή: defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου