Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ρωσία προς Τουρκία: «Στέλνω πεζοναύτες & στόλο στη Συρία εάν δεν πάψουν οι προκλήσεις»


Ρώσοι πεζοναύτες παρελαύνουν στην Λήμνο
Κυριολεκτικά στο παρά ένα αποφεύχθηκε μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της ρωσο-τουρκικής κρίσης με επίκεντρο τη Συρία. Πιο συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου, στην κορύφωση δηλαδή της κρίσης Ρωσίας Τουρκίας και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ΝΑΤΟ στο defencenet.gr  δύο ρωσικά αρματαγωγά του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έμφορτα  με τουλάχιστον δύο τάγματα πεζοναυτών αλλά  και τροχοφόρο υλικό που απαρτιζόταν από ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ και συστήματα SHORADS, μαζί με ένα αντιτορπιλικό και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης  έλαβαν εντολή από το ρωσικό υπουργείο Αμύνης να αποπλεύσουν άμεσα για τη Συρία.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κοινοποίησε –ως όφειλε και βάσει των διεθνών συνθηκών- την απόφαση για τον διάπλου αυτό των ρωσικών σκαφών από το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια την Τουρκία ειδοποίηση η οποία συνέπεσε με την ταυτόχρονη ακύρωση της από πολλούς μήνες προετοιμαζόμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα.
Με τη διπλή αυτή κίνησή της η Ρωσία έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση για το που μπορεί να οδηγήσει η ένταση των δύο χωρών με αφορμή τον...

Η συνέχεια  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου