Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Είπαμε, μην βιάζεστε, θα σάς φτιάξει όλους μάγκες ο Πούτιν ...

ΙΝΔΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
 
Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο κατά την  διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποίηση  στην Ινδία ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά «πακέτου» στρατιωτικού υλικού που περιλαμβάνει 42 επιπλέον Sukhoi Su-30MKI και 71 ελικόπτερα Mi-17 V5.
Τα Su-30MKI έρχονται να προστεθούν στα 230 παλαιότερων παραγγελιών, 170 από τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί, ανεβάζοντας την συνολική ινδική επένδυση στον τύπο σε πάνω από 12 δις δολάρια.
Τα 42 νέα μαχητικά αποτελούν «γέφυρα» μέχρι την είσοδο σε υπηρεσία της ινδικής έκδοσης του T-50 PAK FA, ενώ το Νέο Δελχί δεν έχει πρόθεση να αγοράσει επιπλέον Su-30, αν και έχει δηλώσει την πρόθεσή του για αναβάθμιση μεγάλου αριθμού από αυτά σε «Super Sukhoi» με ραντάρ AESA και απάρτια από το πρόγραμμα Su-35.
Στην διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου αναμένεται επίσης να διευθετηθούν και διάφορες εκκρεμότητες στα ινδικά εξοπλιστικά προγράμματα ρωσικής προέλευσης, ανάμεσά τους και το αεροπλανοφόρο INS Vikramaditya.

Πηγή:  defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου