Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΜΦΙΒΙΟ "ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ" ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ... (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Μόνο μια χώρα, η Ρωσία θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα ολοκληρωμένο τυφέκιο ή και πιστόλι που να μπορεί να πυροβολήσει κάτω από το νερό γιατί χρειάζεται να διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εγκαταστάσεις.
Την καινοτομία στη στρατιωτική τεχνολογία έκαναν οι μηχανικοί στην Tula. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να αναπτυχθεί με επίκεντρο - το αυτόματο Α-91.
Το όνομά του είναι «ADS» και μπορεί να ανοίγει πυρ όσο ο χρήστης είναι κάτω από την επιφάνεια του νερού, χρησιμοποιώντας ειδικά φυσίγγια, τα οποία περιέχονται σε «κανονικό» γεμιστήρα, όπως αυτός που χρησιμοποιείται στο ΑΚ-47 (Καλάσνικοφ). Για να αλλάξει «κατάσταση λειτουργίας», το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να αλλάξει γεμιστήρα («κανονικός» για χρήση στην επιφάνεια, με τις ειδικές «υποβρύχιες» σφαίρες για χρήση μέσα στο νερό).
«Μέχρι τώρα οι μονάδες των υποβρυχίων καταστροφών ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν δύο είδη όπλων – ένα για χρήση μέσα στο νερό και το Καλάσνικοφ για τη στεριά. Τώρα απλά χρειάζεται να αλλάξεις γεμιστήρα» λέει ο Νικολάι Κομάροφ, επικεφαλής του τμήματος διεθνών οικονομικών σχέσεων της εταιρείας στο rostec.ru, σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today.
Το μοναδικό υποβρύχιο φυσίγγιο με διαστάσεις των πυρομαχικών των τακτικών αυτομάτων δημιουργήθηκε από την TsKIB COO.
Τα υποβρύχια πυρομαχικά που πυροβολεί είναι διαμετρήματος 5,45 × 39-mm.  Απλά και μόνο με αλλαγή του γεμιστήρα για υποβρύχιες βολές, ένα νέο πυρομαχικό δίνει αυτή τη μοναδική δυνατότητα, ίδιο με τα συμβατικά πυρομαχικά για το πρότυπο "Καλάσνικοφ". Το ADS έχει ένα εκτοξευτή οπλοβομβίδων των 40 χιλιοστών VOG-25 και VOG-25P. Το κιτ μπορεί να περιλαμβάνει ένα τακτικό σιγαστήρα και διάφορα σκοπευτικά.
Eίναι μικρότερο από το περίφημο "Καλάσνικοφ" και πιο άνετο στη μάχη. Κατάλληλο για μονάδες ειδικών επιχειρήσεων για την παροχή χαμηλού θορύβου στις βολές. Υπάρχει επίσης ένας εκτοξευτής οπλοβομβίδων και μια τηλεσκοπική διόπτρα.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, η αποτελεσματικότητα και η ακρίβειά του είναι αντίστοιχες του «θρυλικού» ΑΚ-47. Το ADS προορίζεται να αντικαταστήσει το σοβιετικού σχεδιασμού ΑPS, που είχε σχεδιαστεί τη δεκαετία του 1970, το οποίο είχε πολύ περιορισμένες δυνατότητες εκτός νερού.
Πρόκειται για το πρώτο όπλο τέτοιου τύπου στον κόσμο και παρουσιάστηκε στην έκθεση εξοπλισμών Interpolitex 2013 στη Μόσχα. Η χρήση του από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναμένεται να ξεκινήσει σχετικά σύντομα.
«Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί να πυροβολεί τόσο μέσα στο νερό όσο και στη στεριά. Αυτή τη στιγμή καμία χώρα στον κόσμο δεν αναπτύσσει τέτοια όπλα, αναπτύσσουν μόνο υποβρύχια όπλα» είπε εκπρόσωπος της εταιρείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ria.
Το ADS έχει δοκιμαστεί με επιτυχία από ειδικές μονάδες του πολεμικού ναυτικού, και αυτή τη στιγμή προωθείται με σκοπό τις εξαγωγές.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Μοντέλο: αυτόματο αμφίβιο τυφέκιο ADS
Βάρος με εκτοξευτή οπλοβομβίδων: 4,6 κιλά
Μήκος: 685 χιλιοστά
Διαμέτρημα: 5,45 x39 mm
Φυσίγγια: PSP-UD  για υποβρύχιες βολές, 7N6 για βολές στη ξηρά
Ποσοστό της ταχυβολίας: 800 σφαίρες / λεπτό
Αποτελεσματικό βεληνεκές στην ξηρά:  500 m
 


Το είδαμε εδώ: http://alithiastofos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1982.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου