Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Το supercarrier που ετοιμάζει η Ρωσία θα είναι μια πλωτή πολιτεία

Με την ναυπήγηση ενός υπεραεροπλανοφόρου ετοιμάζεται να απαντήσει η Ρωσία στην αμερικανική υπεροχή στον συγκεκριμένο τομέα σκαφών  το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει πάνω από 100 αεροσκάφη, ενώ θα είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε αμερικανικό αεροπλανοφόρο έχει κατασκευαστεί ποτέ.
Σύμφωνα με τον Nicholas Varangis, μέλος του Ατλαντικού Συμβουλίου, στο αστρονομικό κόστος της δημιουργίας αυτού του αεροπλανοφόρου θα πρέπει να προστεθεί και ένα άλλο δυσβάστακτο κόστος, αυτό του επανασχεδιασμού των λιμανιών των συμμάχων της Ρωσίας.
Ακόμα και αν η Ρωσία καταφέρει να φτιάξει το υπερ-πλοιο, για να μπορέσει να προσεγγίσει λιμάνια για ανεφοδιασμό και ότι άλλο χρειαστεί, θα πρέπει να επανασχεδιαστούν τα λιμάνια των χωρών αυτών.
Πάντως το σκάφος δεν πρόκειται να έχει καταπέλτες όπως τα αμερικανικά για την εξαπόλυση των μαχητικών αλλά αυτή θα πραγματοποιείται μέσω υπερυψωμένης ράμπας και η περισυλλογή τους θα πραγματοποιείται ό0πως σε όλα τα σκάφη με άγκιστρο πέδησης.
Από τα σχέδια που κυκλοφορούν το σκάφος θα διαθέτει πολύ μεγαλύτερο πλάτος από τα αμερικανικά και περίπου το ίδιο μήκος αλλά θα έχει κατά πολύ μεγαλύτερο εκτόπισμα.

Πηγή:  defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου